dimecres, 6 de juny de 2012

Mor l'escriptor Ray Bradbury

EL PERIÓDICO / Washington                                                                                                                        Dimecres, 6 de juny de 2012
L'escriptor de ciència-ficció Ray Bradbury ha mort als 91 anys, segons ha informat la seva família, en concret, el seu nét Danny Karpetian en declaracions a la web especialitzada en ciència-ficció, io9.com.
Bradbury va ser l'autor, entre altres obres, de Cròniques marcianes Fahrenheit 451. "Si hagués de fer alguna declaració, seria tot el que l'estimo i l'enyoro, i espero amb interès escoltar els records que tenen d'ell tots els que van estar al seu costat", ha dit Karpetian.
zoomRay Bradbury.
Ray Bradbury. STEVE CASTILLO | AP
Reconegut com un dels grans autors de ciència-ficció, a ell li agradava identificar el seu gènere amb la fantasia ja que molts dels seus relats estaven basats en la vida quotidiana i no tant en una ciència-ficció irrealista.
Escriptor visionari, arquitecte, guionista i poeta, Ray Bradbury és considerat un dels pares de la literatura fantàstica contemporània. Va néixer a Waukegan (Illinois) el 1920, i molt aviat va decidir ser escriptor. Hi ha qui assegura que amb només tres anys d'edat, ja tenia aquest convenciment íntim. En la pràctica, es conserven alguns primers relats de la seva pròpia mà de quan només tenia 12 anys, encara que va ser als 21 quan va rebre el seu primer ingrés per un conte anomenat Pèndol, i que va ser publicat per la revista Super Science Stories.
La publicació de Cròniques marcianes, una història de la conquista de Mart i, tres anys després, deFahrenheit 451, la narració de l'ocàs en una futura societat totalitària de la cultura del llibre (451 graus Fahrenheit és la temperatura a què crema el paper), li van fer guanyar fama internacional. El cineasta francès François Truffaut es va encarregar d'adaptar la novel·la a la pantalla.
En qualitat d'arquitecte i dissenyador va ser autor de la primera galeria comercial als Estats Units i del pavelló nord-americà a la Fira Mundial de Nova York del 1964. També va dissenyar atraccions per a Disney.

Cap comentari:

Publica un comentari

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.